BLOG

Kontaktlencse ápolófolyadék kalauz

2021.06.20 21:40

Mi a különbség a kontaktlencse ápolófolyadékok között? Miért van szükség a használatára? Miért másabb a drogériában kapható kontaktlencse ápolófolyadék?

Ha tapasztaltad, hogy bevörösödik a szemed, érzékeny és gyakran erőteljesen könnyezel, akkor ott a nem megfelelő ápolófolyadék is ludas lehet! Ahogyan más típusú a bőrünk, hajunk és más-más termékekre van szükségünk, így a szemünk tulajdonságai is eltérőek. Fontos, hogy a folyadék választásánál, ne az lebegjen a szemünk előtt, hogy olcsóbb egy drogériában kapható termék, ha az anyagösszetételével bánthatja a szemünket. Szemünk fénye a legfontosabb, hiszen gondoljunk csak bele, agyunk a külvilágból származó információk 90%-át a látás útján szerzi! Szerencsére a kontaktlencse ápolófolyadékok között rengeteg választási lehetőségünk van annyira széles a paletta. Ebben a cikkben bemutatjuk a Opti-Free Express kontaktlencse folyadékot.

Tulajdonságok

Az OPTI-FREE Express kontaktlencse folyadék az Alcon-tól. Egyik összetevője a Poloxamine, ami a kontaktlencsék felületét kivételes nedvesítő közeggel látja el, és kényelmessé teszi a kontaktlencse viselést. Ezzel a kontaktlencse folyadékkal a kontaktlencse nedvessége akár 24 órán át is tarthat.

Minden üveghez kontaktlencse tartó is jár.

Az OPTI-FREE Express kontaktlencse folyadék a fehérje lerakódások eltávolítására, a kontaktlencsék nedvesítésére, öblítésére és fertőtlenítésére lett kifejlesztve.

Hatékony tisztítás

Az OPTI-FREE Express a NO RUB jelöléssel van ellátva, ami azt jelenti, hogy a lencse tisztítása során nem kell az ujjaival gyengéden megdörzsölni a lencséket. A lehető leghatékonyabb tisztítás érdekében ettől függetlenül ajánlott a lencsék finom, dörzsöléses tisztítása.