BLOG

Sminktippek szemüvegeseknek

2021.06.15 23:58
Sminktippek szemüvegeseknek

A szem alatt

A szemüveg hajlamos árnyékot vetni az arcon, ami a szem alatti karikákat rosszabbnak tüntetheti fel. Ahelyett, hogy vastagon használnád a korrektort ,inkább válasz egy árnyalatnyit világosabbat ás az alapozó előtt vidd fel a szemed alá.

Szemhéjpúder

Világos & nude árnyalatokat használj a szemhéjadra, ezzel elkerülheted, hogy a szem beesettnek vagy fáradtnak nézzen ki. A mélyítő vonal meghúzásához maradj a pasztell barna színeknél. Ha kedveled a drámaibb, hangsúlyosabb sminkeket akkor érdemes olyan szemüvegkeretet választanod, aminek a lencséi nagyobbak. Minél szélesebb a lencse rész, annál inkább szembetűnőbb sminkeket enged érvényesíteni a szemüvegkeret.

Tipp

A kisebb szemüvegkeretet & lencsét viselőknél a világos szemsmink mellé egy szép, sötétebb árnyalatú rúzzsal lehet lehengerlőbb a smink.

Szemhéjtus

A fekete szemceruzával, szemhéjtussal lesz a smink magával ragadó. A szemhéjtus használatánál a szemüvegkeret íve adja meg a tusvonal végének az ívét. Vastag, markánsabb keretnél a vékony tusvonal mutat szépen, míg a nagy lencsés és vékony keretes szemüvegnél a hangsúlyosabb tusvonal is megengedett. Vigyázzunk a tus használatával, mert az egyenetlen, görbe vonalat a szemüveg lencséje felnagyítja!

Szempillák

A szempillaspirál használata mindig jó ötlet! A hosszú és dús szempillák a szemüveget viselők tekintetét szépen kitárják. Ügyeljünk arra, hogy a szempillafesték ne csomósodjon! A szempillákon lévő festékcsomókat a szemüveglencse még inkább láthatóvá teszi.

Szemöldök

A szemöldök jelentős mértékben meghatározza a természetes összképet. A szép, szimmetrikus szemöldök kontúrt ad az arcnak és a szemsmink is hangsúlyosabb lesz ezáltal. A szemüvegkeret szimmetriája jobban kiemeli a szemöldökök közötti eltérést. A szemöldök festésénél a három fő pont közötti vonalra figyeljünk: orrcimpától kiindulva a szem legbelső része, a pupilla, a szem külső zuga.

Figyelj rá, hogy milyen a lencséd!

Ha mínuszos a lencséd, az kisebbnek mutatja a szemed, kontúrozd a szemed minden oldalon. Ha pluszos a lencséd, az nagyobbnak mutatja a szemed, akkor csak kevés sminket vigyél fel és figyelj rá, hogy jól el legyen dolgozva.

Kontaktlencsét viselők figyelem

A lencsét a megszokott módon, tiszta kézzel, higiénikus módon helyezzük be, majd pár perc elteltével el lehet kezdeni sminkelni. A kontaktlencse behelyezése után szabad sminkelni, előtte nem.

A smink eltávolítását mindig a kontaktlencse kivétele előzze meg!